LS. House

  • Maldegem
  • In uitvoering

Op zoek naar een stukje zuiden in ons land botste de bouwheer op een klein bos met pijnbomen, het type naaldbomen dat je ook veelvuldig aan de mediterraanse kust ziet. Het bos werd het vertrekpunt voor een ontwerp met zuiderse feel.

Deze gelijkvloerse woning is als een waterval van ruimtes met maximaal zicht op de pijnbomen. Hier valt de zon royaal binnen langs de grote ramen en de patio, tegelijk zorgt de structuur er binnenin voor dat niet alles van bij de eerste blik wordt weggegeven. Net als in het zuiden werd er extra veel met uitgesproken rondingen gewerkt, zowel voor de muren, de luifels en de ramen als voor het omringende groen.

Het landschap is lichtjes glooiiend, zodat de woning wat hoger komt te liggen. De kleur van de warme kalkpleister ligt in het verlengde van de boomstammen; ook het gebronzeerde staal, de donkerbruine luifels en het hout linken aan de tinten rondom de woning. Dat kleine stukje zuiden zit tot slot ook in het slim gepositioneerde terras bij het zwembad waar je, met zicht op het weidse landschap, toch volledig ontsnapt aan de wind.