Architectuur staat los van een bepaalde stijl, althans voor Simon.
De transparantie, de uitlijning en de zichten vormen de basis van zijn definitie. Ontwerpen doet hij dan ook steeds van binnen naar buiten toe.

In 2018 richtte Simon zijn eigen bureau op. Het portfolio aan residentiële projecten illustreert zijn grote passie voor moderne architectuur. Die liefde groeide uit een jarenlange onderdompeling in de klassieke architectuur, waarbij de authenticiteit van een pand een hedendaagse vertaalslag kreeg.

Elk project is maatwerk en dus telkens weer anders, toch valt elk project ook te herleiden tot een aantal zaken die voor Simon essentieel zijn: perfecte verhoudingen, een doorgedreven uitlijning en een grote focus op details, transparantie en zicht. Ook minimalisme, wat allesbehalve clean betekent. Tegenover een strakke belijning staat zachtheid, tegenover een ingetogen, pure stijl staat warmte.

Een gevoel van geborgenheid, toch uiteindelijk de essentie van je (t)huis, zit in een veelvoud aan ingrepen: mooie, natuurlijke materialen, de akoestiek, een muur die een ruimte omarmt, de gezellige zitbank in een groot raam, de inkomhal die je woordeloos welkom heet. Ook een tuin, net als de omgeving, gaat in dialoog met een woning. Een oprit omringd door groen, een boom die aan de voordeur voor een intiem gevoel zorgt, struiken die doorheen het jaar in huis telkens weer voor een ander schaduwspel zorgen.

Waar stopt een opdracht? Dat bepaalt de klant. Een goed gekozen meubel, accessoire of kunstwerk kan een architecturale ingreep spannender, zachter of net flamboyanter maken, en dus hoort ook dit onderdeel erbij. Bovendien staat er nu eenmaal geen rem op passie.

Simon is geboren in Gent in 1990. Dankzij zijn opvoeding met Frans, Nederlands en Engels kan hij in drie talen werken.