AC. Office

  • Sint-Martens-Latem
  • In ontwerp

In een bosrijke omgeving dat aan een belangrijke verbindingsweg ligt, Ā verlangt de bouwheer een opvallend kantoorgebouw. Het gebouw contrasteert met zijn afgeronde vormen tegen de betonnen volumes, waardoor een boeiend samenspel ontstaat tussen zachtheid en bruutheid. Het beige beton wordt uitgewerkt in een patroon van fijne houten latjes en zorg voor het harmonieuze samensmelten met de natuurlijke omgeving.

De niveauverschillen die onderscheid maken tussen de verschillende kantoren zorgen voor een visuele afbakening, maar bieden ook een gevoel van privacy en individualiteit. Tegelijkertijd bevordert het ontwerp de verbinding en interactie tussen de verschillende ruimtes. Een opvallend element in het hart van het gebouw is de grote open ronde trap. Deze architectonische blikvanger fungeert als een centraal ontmoetingspunt.

De openheid van het ontwerp en de prominente aanwezigheid van groen op alle zichtassen benadrukken de verbondenheid met de natuurlijke omgeving, waardoor een inspirerende en productieve werkomgeving ontstaat.