BB. House

  • Knokke
  • Fotografie / Cafe├»ne

Focus op warmte en verbinding: in deze ruime woning heeft elk gezinslid zijn eigen plek, maar behoudt men contact door de tussenverdiepen. De trap zigzagt hier als het ware tussen elk verdiep en gunt telkens een blik op een nieuwe ruimte. Bijzonder detail: de handballustrade, een elegante verzameling van fijne staafjes, bevordert extra die doorkijk. De warmte in deze woning zit in materialen als kalk, gekleurde natuursteen en bronzen details.

Een woning op een boogscheut van zowel Zwin als zee vraagt om connectie met de omgeving. Zo mixten we de muurverf met het fijne zand van het Zoute, wat voor een speelse textuur op de wanden zorgt. De grote, openvouwbare ramen aan voor- en achterzijde halen veel licht naar binnen, en laten maximaal genieten van de groene omgeving.

Special request: tegenover de woning bevindt zich een wei met de paarden van de bewoonster. Om het contact te behouden, werd de keuken iets opgehoogd en de haag dan weer minutieus getrimd. Op die manier ontsnapt de straat aan het zicht, maar voelen de dieren wel erg dichtbij.