BC. House

  • Loppem
  • In uitvoering

Deze woning neemt bewust slechts de rand in van een indrukwekkend stuk grond in. Natuurgebied, weiden en tuin vormen hier de overgang naar het woongedeelte, niet omgekeerd.

De doorzichten in deze kubistische opvatting spelen met het omringende groen. Een veelvoud aan zichtassen sturen je blik telkens naar een ander bijzonder punt in de omgeving, net zoals een verrekijker je laat inzoomen. Om die reden is het gebruik van glas niet uitgesproken, zodat er in elke hoek, op elke as weer iets nieuws te ontdekken valt.

De woning bevindt zich op een plateau en is volledig opgetrokken uit Romeinse travertijn in een grijze tint die blendt met de omgeving. Ook voor het terras en het zwembad werd hetzelfde materiaal gebruikt. Het warme wengé aan de onderkant van de luifels trekt de aardse tinten mooi naar binnen via plafonds en balken.

De verschillende woonmodules zijn verbonden door luifels om zo maximaal van het omringende landschap te genieten. Tegelijk wordt de weidsheid doorbroken door patio’s die als gezellige cocons fungeren.