DO. HOUSE

  • Kortrijk
  • In uitvoering

Een 360°-woning op de top van een heuvel voert een ingetogen dialoog met z’n omgeving. Hier krijg je een impressionant zicht over de vallei, tegelijk zorgt het omringende water en de talrijke bomen voor geborgenheid.

Door de natuurlijke vijver te vergroten en de heuvel deels uit te graven, wordt de woning omringd door water en door de glooiingen van het bijzondere landschap. Dit creëert een intiem schouwspel. Het zwembad in de kelderverdieping bevindt zich op hetzelfde niveau van de vijver, waardoor het een natuurlijk verlengstuk krijgt.

Om de woning maximaal te integreren in de natuur, zochten we naar een kleur baksteen die mooi aansluit bij de bruin-grijze tint van de omliggende naaldbomen. De luifels in verzuurd beton zorgen doorheen de dag voor een boeiend schaduwspel, tegelijk geeft het natuurlijke materiaal de woning een ruwer kantje.

In het open woongedeelte op de gelijkvloerse verdieping krijgen het vergezicht en de bijhorende lichtinval het hoofdpodium, maar altijd omkaderd door geborgenheid. Die warmte zit in details, zoals een afsluitbare woonkamer en de grote ramen met geïntegreerde zitplekken.

Architecturaal een bescheiden project met een bijzonder samenspel van ruimtelijkheid en intimiteit.