VP. House

  • Damme
  • In uitvoering

Hoewel indrukwekkend van omvang bescheiden wat uitstraling betreft: deze gelijkvloerse woning versmelt zodanig met de omliggende bomen, struiken, weides en polders, dat ze bijna onzichtbaar wordt. Daar speelt de materiaalkeuze een erg belangrijke rol in: hier werd minutieus gezocht naar materialen en kleuren uit de buurt, zoals bruin/goene breuksteen en donker hout.

Blikvanger is zonder meer de gevel, een vijftig meter lange claustra met een knipoog naar de mid-century architectuur. De waterpartij net ervoor, het zonlicht en de vloeiende vormen van de claustra zorgen doorheen de dag voor speelse reflecties in de lange gang. Ook de gigantische luifels, lange lijnen, patio’s en niveauverschillen refereren naar de ontwerpstijl.

Geborgenheid is een thema in elke woning, hier nog meer gezien de openheid van de omringende polders. De woning werd zo gepositioneerd dat het perfect mogelijk is om het jaar rond beschut in de zon te zitten. Net als een slakkenhuis krijg je in het hart van de woning een bijzonder binnenkoergevoel tegenover de weidse omgeving.